Vrouwen aan het woord over de (dis)balans tussen doen en zijn.

“Ik heb vuur en idealen voor tien levens maar brand me er, als ik niet uit kijk, zelf aan op.” 

Zelfstandig onderneemster, 49 jaar

Bij ons thuis was er geen ruimte voor mijn gevoeligheid. Alles werd rationeel benaderd en moest worden bediscussieerd.”


Directrice learn & development – commerciele organisatie – 45 jaar

“Voor het verandertraject dat ik ontwikkelde voor de gemeente had ik 140 medewerkers geïnterviewd en hun verhaal aangehoord, vastgelegd en de betekenis ervan blootgelegd. Als ik dat vertelde was ik te soft of werd er niet eens naar me geluisterd, Als ik benoemde dat ik narratief onderzoek deed en veel data had verzameld sprak ik hun taal.”


verandermanager, 42 jaar.

Zelfs Yoga is een klus erbij geworden. Ik vind de rust niet om het te willen en er weer plezier aan te beleven. 


Afdelingsmanager, 54 jaar

Het bestuur zei letterlijk dat ze het plan wel wilden lezen waar ik twee jaar aan had gewerkt, maar die betekenis van de 140 verhalen van medewerkers die ik had verzameld dat vonden ze niet nodig.

verandermanager, 42 jaar.

Ik weet wel dat ik de waardering voor al mijn werk bij mezelf moet halen, maar het lukt me niet.
Zonder dat ik er erg in heb ben ik voor iedereen aardig en behulpzaam, behalve voor mezelf. Dat zit in hele kleine dingen. 


Ik neem de verhalen van mijn klanten mee naar huis. Ik weet dat ik het niet persoonlijk moet nemen, maar ze gaan onder mijn huid zitten. Mijn gevoeligheid nekt me. 
Ik wil leren mezelf te beschermen, los te laten, bij mezelf te blijven. 


Directrice commerciële organisatie – 52 jaar

Mijn moeder was al niet goed in aangeven wat ze wel en niet wilde. Ik heb geen ander voorbeeld gehad. Ze deed wat er van haar gevraagd werd. En alhoewel ik hard gewerkt heb om niet zoals mijn moeder te worden, zit ik met hetzelfde probleem. 

Mijn vriendelijkheid, doorzettingsvermogen en enthousiasme zijn op sommige momenten een gevangenis voor me. 


Consultant 49 jaar

Mijn aimabele vrouw is de realisatie van jaren lang afstemmen en voelen wat de wereld van mij nodig heeft. Ik ben te beschaafd geraakt en heb geen contact meer met mijn boosheid en daarmee mijn kracht en gevoel voor begrenzing.

Trainer, 47 jaar

Voor wie

Je leeft bewust en voor je idealen. Je hebt oog voor (de schoonheid van) de mensen om je heen, bent ondernemend en hebt al (heel) veel aan je persoonlijke/professionele of spirituele ontwikkeling gedaan. Soms gaan je idealen met je op de loop en brand je je aan je eigen levensvuur. Voor elke belemmering zoek je oplossingen, doe je een nieuwe cursus of boek je een coach.
Je weet wel dat je rust moet nemen, tijd voor jezelf om te reflecteren en mediteren en doet dat ook, maar ook dat wordt een klus erbij. Een extra bullit op je toch al oneindige to-do lijst. En zo lopen we in kringetjes achter onze staart aan. Een op ‘actie’ gerichte mannelijke levenshouding, waar vrouwen niet alleen individueel last van hebben, maar collectief onze psyche beheerst.

Alhoewel op veel vlakken in je leven tevreden bent en gewaardeerd wordt geeft het je niet waar je zo naar verlangt.
Je hart hunkert naar vervulling op een dieper niveau. 


Leiderschap: “Als je zelf de wind in je zeilen gaat blazen wordt je moe.”


Ontmantel de mythe van maakbaarheid

In een wereld waar alles maakbaar lijkt 'als je maar hard genoeg je best doet' lijken we geen keus meer te hebben om in de ratrace mee te gaan. Om een meer vrouwelijke levenshouding toe te laten. In de afgelopen 400 jaar (en misschien wel al veel langer) zijn we geïdentificeerd geraakt met het idee dat de oppervlakte de enige werkelijkheid is. Dingen zijn meetbaar, verifieerbaar en kunnen altijd beter of sneller en we produceren er op los. We geven zogezegd de voorkeur aan de zomer (actie, naar buiten gericht) boven de winter(verstilling en vertraging, naar binnen gericht). We zijn verleerd om met de seizoenen en het ritme van dag en nacht mee te bewegen, waar je soms ook even stilvalt. In oudere wijsheidstradities was dit ondenkbaar. Alles wat leeft, beweegt namelijk in cycli, het universeel ritme in onze natuur. De seizoenen laten dit het beste zien, maar ook het creatieproces, de cyclus van leven en dood en de economie.
Het onvermogen om ook de herfst en de winter (zg vrouwelijke kwaliteiten), toe te laten is de grootste oorzaak van de grote getalen (jonge) mannen en vrouwen met een (dreigende) burnout. We zijn vergeten waar ons vuur te vinden is. Niet aan de oppervlakte, maar in de diepte van ons eigen bestaan. 
Gelukkig zoekt ons hart ons op en verleidt ze ons dichterbij met pijntjes, vermoeidheid en ander ongemak. Zo, dat we wel moeten stilstaan en leren luisteren naar haar nukken en wenken

het
jaartraject

Leef alles van wie je bent,
donker & licht. 


Leer de kunst en kunde van vrouwelijk leiderschap. Verken de tussenruimte en creëer ruimte in je lijf en leven. Ga een jaar lang mee op reis om te leren, je (bege)leiderschap te verfijnen maar vooral omdat je daar zin in hebt!

Maak opnieuw contact met je eigen zin-tuigen, leer over energiebeheer, wat grenzen werkelijk zijn en herneem je eigen oergrond. 


Leer je te laten leiden door alles wat zich in je leven voordoet inclusief de obstakels. Laat de nacht in de dag toe. Leer meewerken met de cycli in onze natuur en de wetten van tijd, ruimte.

Leer de kracht van je eigen binnenwereld kennen en onder de oppervlakte te beïnvloeden op een manier die veel grotere rimpels veroorzaakt dat invloed van buitenaf ooit kan veroorzaken. 


GEEF JE OP

IK WIL EVEN BELLEN

INHOUD

Een 7 daagse geheel verzorgde retraite in Glastonbury

Engeland in mei/juni 2024 

(excl. vervoer)
Waar we verblijven in op een prachtige locatie in Engelse cottages in 1- of 2-persoons-kamers. (op basis van binnenkomst van aanmelding)
Inclusief toegang tot Chalice Well, the Red spring, the Abbey en de grotten. 

 Maureen Murdock, 

a women has to learn where her true source of validation lies

4 verzorgde live dagen van 9.30 - 17.30

(in de winter afwijkend) waarin de kracht en moeilijkheden van elk seizoen leert kennen. In je binnen en buitenwereld in werk en privé situaties. Op een mooie locatie omringd door natuur in de buurt van Breda. 
Met meditaties, stembevrijding, theoretische intermezzos, lichaamswerk, energetisch werk. 
(begin december, maart, juni, september – extra bij te boeken: overnachting en diner) 

Intake en kiem-sessie

Individuele sessie waarin we samen naar je leervragen en groeimogelijkheden kijken. En waarin we iets blootleggen van je blauwprint 

4 kortere live dagen

inclusief lichte maaltijd van 14.00-20.30 uur. Met terugkerende mastermind en supervisie op je leerdoelen, begeleid met meditatiemomenten, reflectie, theoretische intermezzo’s, stembevrijding, rituelen en meer. 

1 tot 4 individuele sessies van 1,5-2 uur

In Breda of op locatie 
(naar behoefte: Psychosynthese consultancy, coaching, healing en/of stembevrijding). 

Eind ceremonie:
feestelijke afsluiting

om onze ‘oogst’ te vieren. 

GEEF JE OP

Het reis-gezelschap

Een jaar lang optrekken en delen met gelijkgestemde intelligente, gevoelige en ondernemende vrouwen die voor hun idealen leven, naar zin en betekenis zoeken en zin hebben om van en aan elkaar te leren, zichzelf en hun handelen diepgaand te onderzoeken, elkaar scherp te houden, te steunen, te inspireren, samen te lachen, huilen, dansen, zingen en creëren. Een genadeloze uitnodiging alle opsmuk te laten varen, je fouten niet meer weg te poetsen en te zakken in wie je altijd al ben geweest.  
I’ve got your back.


A wolf lives in a pack, 
so should women 
(once in a while)….


Waarom een jaar?

Na circa 2500 jaar patriarchale samenleving, wat zoveel betekent als een samenleving waar de man of het mannelijke aan het begin – arch betekent oer of begin – staat, is het niet verwonderlijk dat we op alle niveaus doordrenkt zijn van mannelijke waardes en wijzen van doen. Ook in de wetenschap leeft dit bewustzijn steeds sterker en worden behandelwijzen en symptomen nu ter vergelijking ook bij vrouwen bekeken. 

Een patroon dat 2500 jaar de kans heeft gekregen om in te slijten en zich te vervolmaken krijgen we niet in één leven uit onze cellen en dat hoeft ook niet. Maar we kunnen wel meer balans creëren, ons hoofd ons hart leren vertrouwen en ons lichaam weer eren zoals ze duizenden jaren geleden ook moeder aarde nog eerden. 

Het vergt dan ook oeverloze herhaling en bewustwording om onze identificatie met onze mannelijke levenshouding los te laten. Of anders gezegd, ons geruime tijd met de andere pool te identificeren, zodat we er zo vertrouwd mee raken dat ze elkaar in balans gaan houden. 

De effecten kunnen groot zijn. Elke invloed uit de diepte van de oceaan heeft ontelbaar meer invloed dan welke invloed van buitenaf ook aan rimpels kan veroorzaken. 

GEEF JE OP

BEL MIJ TERUG

Oog voor ritme en timing te krijgen van jezelf, mensen om je heen en grotere verbanden.

Verwachte leeropbrengst

je leert...

Cyclisch te leven en werken

Je leert het onderscheid tussen na-denken en voor-zien, die corresponderen met het gebruik van de twee kanten van onze hersenen.

Je verstand en je hart te laten samenwerken

Dat klinkt heel simpel maar is de grootste leerweg voor velen. 
We verzinnen dagelijks tientallen bypasses om bij delen van onszelf weg te blijven.  

Aanwezig zijn

Creatieve spanning tussen wie je denkt te moeten zijn en weet dat je kan zijn. Verwachtingen van de omgeving en de signalen van binnen uit.  

Omgang met en dragen van spanning

We zullen veel aandacht besteden aan je zintuigen en je waarneming en hoe je daarin tot (zelf)kennis kan komen.

Bewust gebruik te maken van je verbeelding en intuïtie

Leiding te nemen aan de worstelingen en obstakels 

En de tools die daarbij kunnen helpen. 

Verschillende manieren om jezelf op te laden 


Je krijgt verschillende meditaties en lichaamswerk aangeboden waarin je eigen hulpmiddelen kan gaan samenstellen. 

Te vertragen en verstillen 


Uit de Antroposofie / tji quong / chakraleer 

Een andere omgang met je eigen energie 


Meewerken met wat toch al gaande is. 

Voor ieder wat wils

Je krijgt geen hele nieuwe theorieën die je je eigen moet maken. De modellen die ik gebruik zijn eenvoudig en gebaseerd op de universele dynamieken die in alle belangrijke verander-theorien gebruikt worden. Zoals Theorie U, de creatiespiraal, creatieve meditatie, de ontwikkelingspsychologie. 
Voor de mensen die zich juist wel willen verdiepen maak ik een literatuurlijst op maat. 

Van human doing naar human being

HET RESULTAAT

Je ervaart meer rust en ruimte, in je hoofd en in je hart. Je bent gevoeliger en beter in contact bent met wat je nodig hebt. De relatie met je binnenwereld en alles wat je als belemmering zag hebben een andere waarde gekregen waardoor je heler bent. (healing komt van heel-worden, dwz alle delen die afgesneden waren geraakt weer betrekken) Je bent beter in staat spanning te dragen, in plaats van uit te leven en dit maakt je aantrekkelijk gezelschap voor jezelf en voor anderen.

Je beweegt mee met het leven, in hoogte en diepte. De flexibiliteit zorgt voor het kunnen genieten in momenten waar je dat nooit had verwacht. Je eigen-wijsheid en hernieuwde inspiratie en levenslust maken dat je je vervuld voelt. Zelfs in de mindere momenten.

Je ogen zullen wat meer stralen en je huid iets jonger lijken, en je zal voelbaar dichter bij jezelf zijn. 

Wie ben je als je dit jaar hebt gevolgd?

GEEF JE OP

Dompel jezelf een jaar lang onder in de wereld van je eigen hart, raak nog meer vertrouwd met haar nukken en wenken, signalen en schoonheid. 
Vindt vervulling op plekken waar je het nooit gedacht had en leer je hoofd je hart te vertrouwen.

GEEF JE OP

BEL MIJ TERUG

Alleen binnen begrenzing en kaders kan iets of iemand op krachten komen

Als je je aanmeld via dit formulier neem ik contact met je op voor een telefonische kennismaking. 

Je aanmelding is definitief na een aanbetaling € 500,- 

Ik ga je binnenkort terugmailen met de verdere informatie. Ik verheug me om je te zien bij de retraite!

AANMELDEN

enthousiast geworden?

Vul je gegevens in en ik bel je zo spoedig mogelijk.

Tot snel!

TEMPLATE BY STUDIO MHILARIUS